The Book Pond
1083 recensioner
4420760 besök
A rural affair
pixel
Catherine Alliott
Framsidesbild
2
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel
Bokförlag: pixel Sourcebook Landmarks
Utgiven: pixel 2012
ISBN: pixel 978-1-4022-6011-7
Poppy Schillings man dör en dag knall och fall under en cykeltur och hon lämnas ensam med två små barn. Till synes en tragedi, men Poppy har inte varit lycklig i sitt äktenskap under en lång, lång tid och måste kämpa med dubbla känslor kring sin makes för tidiga död. Men när det visar sig att Phil haft en älskarinna i flera år, så känner hon sig definitivt redo att sluta sörja. Fast hur gör man när man går vidare och vem kan man lita på? En skakig resa tar sin början för Poppy.

Jag har läst Alliotts böcker under flera år och det här är nog den tredje i ordningen som handlar om en äkta makes frånfälle. What's up with that liksom, kan jag undra? Poppy Schilling är inte en helt typisk, vimsig chick lit-hjältinna utan boken är mer eftertänksam och allvarlig i sin ton, men visst finns det klassiskt dråpliga inslag här som den vinpimplande bokklubben och en ridovan Poppy i en jaktstart.

Romantikfaktorn är tämligen låg och jag försätts inte riktigt i stämning när jag läser. Tempot är likaledes lite segt emellanåt, så in alles inte en av Alliotts bättre böcker utan jag rekommenderar i stället The Real Thing eller Rosie Meadows regrets som bättre Alliott-kandidater.

A-Lo, 2012
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: