The Book Pond
1083 recensioner
4547189 besök
Watch over me
pixel
Daniela Sacerdoti
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Black & White Publishing
Utgiven: pixel 2011
ISBN: pixel 978-84502-407-9
Eilidh har nått botten. Ett tidigt missfall, åratal av misslyckad fertilitetsbehandling, en äkta make som inleder en affär och en familj som är långt ifrån stöttande har störtat ner henne i den djupaste förtvivlan. Hon lämnar sin man, Tom, och flyr upp till sin barndoms skotska by där hon flyttar in till sin gammelmoster. Eilidh lever som i dvala, men en dag stöter hon på en liten flicka som öppnar upp någonting hos henne. Maisies mamma har övergett henne, hennes älskade mormor har avlidit och hon lever nu tillsammans med sin pappa Jamie, som försöker kompensera för båda. Maisie förenar Jamie och Eilidh och de blir vänner, men de är båda trasiga och är livrädda för att låta känslorna bli djupare än så. Ibland kommer dock hjälp och den knuff man behöver på vägen från de mest oväntade håll, bara man håller ögonen öppna.

Jag hade en tung period, jag behövde något sött och romantiskt, ok. And I got what I whished for kan man säga Jag tyckte om att läsa den här boken, jag blev rörd av vissa delar som Eilidhs barnlöshet och de omständigheter hon och Jamie befinner sig i överhuvudtaget. Det är en fin historia, men den övergår mot det snyftiga hållet allteftersom och blir nästan lite för tårdrypande till och med för mig.

Det finns också vissa övernaturliga inslag i den som jag inte är helt överens med. Det är en fin tanke att våra döda finns med oss, men jag skulle hellre sett att romantiken stod för sig själv, som den romantiker jag är... Totalt sett helt ok läsning om man är på det lite sentimentala humöret.

En rolig fakta är att Watch over me puttade ner Fifty shades från tronen över mest sålda e-böcker i Storbritannien när den kom ut.

A-Lo, 2013
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: