The Book Pond
1083 recensioner
4427918 besök
Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
pixel
Katarina Bivald
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Forum
Utgiven: pixel 2013
ISBN: pixel 978-91-37-14047-6
Ok, jag hade förväntningar på Läsarna i Broken Wheel. Jag har hört gott om den och till och med gett bort den på grund av bra recensioner. När jag behövde något feelgood-aktigt tänkte jag att historien om hur en svensk tjej åker till en amerikansk småstad och öppnar en bokhandel måste vara perfekt.

Rent strukturellt är den det. Läsarna i Broken Wheel har så att säga ingredienserna på plats; bokmalen Sara, som egentligen har ganska vackra ögon och som på egen hand får en sovstad att leva upp. Den ”svåra” enstöringen Tom, som inte falller för någon och definitivt inte för Sara. Skvallertanter och annat som sätter käppar i hjulet innan den grå musen och ungkarlen får varandra (det är ingen spoiler, vem som helst kan räkna ut att det ska sluta på det sättet). Och så finns också bihistorier kring några andra stadsbor. Bra så. Eller nej, det är det faktiskt inte.

Bitvis finns charmen; jag gillar brevväxlingen mellan Sara och hennes bokvän Amy och beskrivningarna av hur hon rustar upp bokhandeln, men det är varvat med styltiga kärleksaffärer i staden, som plötsligt bara händer. De tar konstiga turer och hänger inte riktigt ihop, kanske också beroende på att det hela är lite känslolöst beskrivet. Romcom-myset som brukar infinna sig i den här typen av böcker uteblir och jag känner mig snuvad på konfekten.

Det här kanske låter som en totalsågning, men jag tycker inte den förtjänar något bottenbetyg. Det är mest att jag fortfarande bär på en förvirring över hur jag ska förhålla mig till Läsarna i Broken Wheel. Det enda jag vet är att mina förväntningar, de infriades i alla fall inte.

A-Lo, 2018
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: