The Book Pond
1083 recensioner
4428026 besök
Bad Boy
pixel
Peter Robinson
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Bad boy
Bokförlag: pixel Minotaur
Utgiven: pixel 2010
ISBN: pixel 978-91-85419-60-9
2016 var jag på CrimeTime Gotland och tittade på en föreläsning med den oerhört produktive Peter Robinson (25 utgivna böcker bara om kommissarie Alan Banks). Han var lite ledsen över att han så sällan blir recenserad, då hans tempo och popularitet leder till att kulturbilagorna helt enkelt ignorerar honom. Jag fick med mig Bad Boy hem av en "bokkollega" och läste den ganska omgående, men sedan har jag också som kritikerna undlåtit att recensera - tills nu...

Bad Boy handlar mer om Alan Banks dotter än om kommissarien själv. Hon träffar en kille som först är charmen själv, men som sedan visar upp en betydligt farligare sida och drar in henne i en härva hon inte kan ta sig ur.

Bara för att Robinson är britt ska man inte missta honom för att vara någon Midsomer Murders-mysare. Brotten är råare och känns nutida, som här där vapen och kokain spelar stor roll. Men Bad Boy har inte mycket till nerv tyvärr utan är en mellanakt - inte helt värdelös, inte någon superblandvändare. Kanske mer karaktärs- än handlingdriven, då dottern får en sådan stor plats här; inte omöjligt att hon kommer spela viss roll framöver. Också svårt att recensera då jag jämför allt vad Peter Robinson skrivit med En ovanligt torr sommar, som är hans absolut bästa. Den satte avtryck och är fortfarande färskt i mitt minne.

A-Lo, 2016
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: