The Book Pond
1083 recensioner
4428090 besök
Daisy i kedjor
pixel
Sharon Bolton
Framsidesbild
5
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Daisy in chains
Bokförlag: pixel Modernista
Utgiven: pixel 2016
ISBN: pixel 978-91-7701-130-9
2016 var jag på CrimeTime Gotland och en av höjdpunkterna under dagarna var Sharon Bolton. Jag såg henne i ett par intervjuer och köpte sedan ett exemplar av Daisy i Kedjor som jag till min lycka fick signerad! Bolton har i många år varit en av mina favoritförfattare, inte minst genom Lacey Flint-serien, böckerna om den egensinnige Londonpolisen med ett mörkt förflutet.

Daisy i kedjor är dock helt fristående och handlar i stället om den mycket egensinniga, mycket framgångsrika och mycket blåhåriga försvarsadvokaten Maggie Rose - också med ett mörkt förflutet, som låter sig anas. Hon blir kontaktad av mamman till den dömde seriemördaren Hamish Wolfe, som vill att Maggie ska ta sig an Hamish; han är oskyldig, hävdar hon (det gör mammor alltid). Maggie säger nej och sedan nej, men sedan helt plötsligt så har hon börjat bli insyltad i fallet och är möjligen på väg att bli duperad av den charmige Hamish samtidigt som hon är bevakad av oroliga poliser.

Det tog mig ett tag att börja på denna trots min lycka den där augustidagen. Jag hade hört från andra att det var ett av hennes svagare alster och tappade väl lusten lite. Men jag håller inte med kritikerna; jag tycker boken är en gedigen deckare, en obehaglig sådan med skickligt uppbyggd story. Jag gillar hur den vävs samman med dagboksanteckningar, små glimtar från det förflutna och skiftande perspektiv mellan Maggie, polisen och Hamish. Och stort plus för hur den utvecklar sig: expect the unexpected!

A-Lo, 2018
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: