The Book Pond
1083 recensioner
4547098 besök
Rosie Meadows regrets
pixel
Catherine Alliott
Framsidesbild
4
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Headline
Utgiven: pixel 2004
ISBN: pixel 0-7472-5786-8
På senaste tiden har jag läst ganska 'tunga' böcker om jordens undergång, dramatiska skeppsbrott, sinnessjukdom så jag behövde någonting mer lättsamt och vad passar då inte bättre än en roman av Catherine Alliott. Hennes böcker är i samma romantiska komedistil som Marian Keyes och kändes som en riktig vitamininjektion i höstmörkret. Trots de imponerande 550 sidorna avslutade jag boken på några dagar eftersom jag inte ville sluta läsa utan bar den med mig överallt: på lunchen, på bussen, tåget, gymet, i sängen innan jag skulle somna.

Den handlar om några dramatiska månader i Rosie Meadows liv. Hon är en engelsk hemmafru med barn, gift med den odräglige, pompöse Harry som hon inte älskar längre. När hon bestämmer sig för skilsmässa sätter sig Harry på tvären och hotar med att röra upp himmel och jord för att vägra henne vårdnad. Medan hon funderar på vad hon ska göra flyttar Rosie in i en liten stuga nära sina föräldrar, vars hyresägare är den bistra konstnären Joss och hans hustru, den undersköna självhjälpsgurun Annabel. Snart har hon börjat skapa sig ett nytt liv där hon får nya vänner i barnflickan Martha, städerskan Vera, pubägaren Bob, för vilken hon börjar laga mat och den uppvaktande veterinären Alex. Men snart slås idyllen sönder och samman....

Rosie Meadows regrets tappar aldrig tempo, utan här händer det någonting hela tiden och trots otrohet, död och allsköns motgångar så levereras det på ett underhållande sätt ackompanjerat av Rosies rappa kommentarer, som man ofta fnittrar åt. Naturligtvis vet man också att det ska lösa sig, det är den typen av bok, men det är spännande så länge det varar. Rosie Meadows är inte en lika vimsig hjältinna som brukar serveras, utan mer av en yrkeskvinna med fötterna på jorden och ett stort hjärta. Jag älskar att läsa sådana här feel-good romaner emellanåt och det här är ett utmärkt exempel i den kategorin.

A-Lo, 2004
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: