The Book Pond
1083 recensioner
4425745 besök
Vildinnor
pixel
Shirley Conran
Framsidesbild
1
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Savages
Bokförlag: pixel Bonniers
Utgiven: pixel 1990
ISBN: pixel 91-0-050762-8
Medlemmar ur gruvbolaget Nexus styrelse åker till söderhavsön Paui med sina fruar, inte primärt för semester, utan för att skaffa sig rättighetena till brytning av en sällsynt mineral. Men ön blir utsatt för en militärkupp och männen avrättas, medan fruarna lyckas fly in i djungeln, där de nödgas klara sig själva och bli - vildinnor.

Det här är ganska uselt måste jag säga. Conran fyller sida upp och ner med klichéer och stereotyper. T.ex är alla rika människor oärliga och kvinnorna framställs med extremt ensidiga personligheter à la atleten, slampan, familjeflickan och karriärkvinnan. För att krydda den redan såpoperadoftande handlingen slänger också Conran in ingredienser som lesbiskt sex och kannibalism. Oh-my-god.

A-Lo, 1990

2 kommentarer
Marie 2013-08-18 10:57
Jag läste denna bok 1994 å tyckte den var grymt bra! Jag är t.om sugen nu, 20 år senare på att läsa om den. ( har aldrig läst om någon bok)
Mrs Book Pond (http://www.thebookpond.se) 2013-08-19 21:33
Ibland är det faktiskt sjukt kul att läsa om böcker efter många år; ofta tycker jag helt annorlunda nu. Men jag vaktar mig för att ge mig på barndomsfavoriter för att de inte ska mista sitt nostalgiska sken. Den här tyckte jag, som framgår, var något av en kalkon; tror inte det blir omläs för min del ;)
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: