The Book Pond
1083 recensioner
4547143 besök
Elizabeth - igen
pixel
Elizabeth Taylor
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Elizabeth takes off
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 1988
Skådespelerskan Elizabeth Taylor är kanske mer känd för mina föräldrars generation än för min. Jag kände mest till Michael Jacksons stora beundran för denna dam, hennes engagemang för AIDS-offer och hennes stormiga äktenskap med flertalet män.

I den här biografin berättar hon kort om sin filmkarriär med kända filmer som 'Jätten' och 'Katt på hett plåttak', men fokus ligger på hennes viktupp- och nedgång. Ganska öppenhjärtigt berättar hon om hur hon i 40-årsåldern började känna en större tomhet och ersatte den med mat, sprit och tabletter. När hon flera år senare kom ut från avgiftningshemmet bestämde hon sig också för att ta itu med fetman. Den senare delen av boken innehåller en dietplan (hemsk för övrigt. man får bara äta en liten rostskiva och frukt till frukost samt ett mellanmål som består av grönsaker...) och recept.

Jag vet inte om Taylor är en diva, men det är ingenting som framgår av 'Elizabeth - igen'. Hon skriver långt mer avväpnande och humoristiskt än jag förväntat mig. Att frossa kallar hon att 'hugg-glufsa', hon beskriver sin 'kaftan-tid', då hon bar 'täcken - som inte täckte' och vi får också höra om spritdieten som hon och Richard Burton gick på tills de slutade med dieten och bara drack... Jag tror nog också att boken kan vara inspirerande för många människor som försöker gå ner i vikt. För mig skulle den inte funka. Det är för lite mat och för lite motion, men hon har mycket vettigt att säga, så läsa den kan man ändå.

A-Lo, 1990
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: