The Book Pond
1083 recensioner
4428636 besök
Pärlor
pixel
Celia Brayfield
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Pearls
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 1990
Pärlor handlar om tre kvinnor: de adliga systrarna Catherine och Monty Bourton, uppvuxna i New York samt prinsessan Ayeshah med asiatiskt påbrå. De lever alla mycket olika liv; Catherine gör karriär på Wall Street, Monty lever rockstjärnelivet inklusive sex & drugs och Ayeshah kämpar sig upp från fattigdom och prostitution till jetsetliv på Paris nattklubbar. Ändå är deras liv sammanflätade med den gemensamma nämnaren James Bourton, systrarnas far som begick självmord när de var unga.

Det börjar den dag Cathy och Monty vaknar och hittar två ovärderliga pärlor under sin kuddar, utan att veta vem som har placerat dem där. Över flera decennier och länder (USA, Malyasia, Singapore) vävs berättelsen ihop och sambanden klarnar.

Det här kanske inte riktigt är en representativ 80-talsglamourberättelse i och med att tidsperspektivet är så brett, men här finns å andra sidan tillräckligt med passion & sex, vedergällning, rikedom och flärd för att den ska kvalificera sig. Celia Brayfield är journalist, så hon skriver faktiskt inte helt oävet, men historien känns väl knappast så unik eller fräsch. Duger som tidsfördriv.

A-Lo, 1991
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: