The Book Pond
1083 recensioner
4433829 besök
Små citroner gula
pixel
Kajsa Ingemarsson
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Forum
Utgiven: pixel 2004
ISBN: pixel 91-37-12375-0
Jag vet inte varför jag dröjt så länge med att öppna min julklappsbok från 2004, men när jag väl gjorde det stängde jag den svårligen. Boken handlar i korthet om Agnes som är servitris och som äntligen kommit upp sig i den hårda restaurangvärlden och börjat jobba som hovmästare. När hon värjer sig mot en tafsande chef förlorar hon jobbet och samma dag ringer hennes pojkvän och gör slut. Livet går i bitar, men försynen ser till att hon träffar en kollega som ska öppna restaurang och Agnes tar chansen till ett nytt liv på Små Citroner Gula.

Jag hade hört att detta skulle vara Kajsa Ingemarssons svagaste kort hittills, men själv tycker jag att Marian Keyes knappast hade kunnat göra det bättre. Ingemarsson skriver roligt, lätt och ledigt och får med alla nödvändiga ingredienser för bra metroromantik (mitt ord); här finns en hjältinna i underläge som inte riktigt förstått hur svinig hennes ex-pojkvän är, en kär vän som ställer upp i vått och torrt, en mystisk granne (manlig förstås...). Visst är det förutsägbart, men ack så underbart att få drömma sig bort i en stund.

För oss som önskar mer av varan får kanske vänta en stund, för Ingemarsson vill inte fastna i genren utan har börjat skriva thrillers i stället. 'Den ryske vännen' lär vara inspirerad av hennes tid på SÄPO och jag ser fram emot den också.

A-Lo, 2005
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: