The Book Pond
1083 recensioner
4425642 besök
C som i chock
pixel
Sue Grafton
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel C is for corpse
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 1997
ISBN: pixel 91-7133-357-6
Den tredje alfabetsdeckaren jag ger mig på har självklart bokstaven C i titeln: 'C som i Chock'. Denna gång möter man Kinsey Millhone, kvinnlig privatdeckare på rehabilitering från sitt förra fall, där hon blev skjuten i armen.

På gymmet där hon tränar upp musklerna igen möter hon den unga, snygga Bobby Callahan som är långt värre däran än henne själv med sin haltande gång, sina ärr i ansiktet och själen. Det härstammar från en bilolycka något år tidigare, men Bobby tror inte själv att det var en olyckshändelse utan han anställer Kinsey för att ta reda på sanningen om kraschen. Hon tar sig an fallet, men redan tre dagar senare är Bobby död, vilket knappast avskräcker den tuffa ms Millhone och snart är hon farligt nära sanningen...

När jag börjar med C-delen är jag efter bara några sidor redo att lägga av. Översättningen känns riktigt undermålig, med t.ex. direktöversatta engelska uttryck, som låter enormt konstigt på svenska. Jag biter ihop och förvånansvärt nog kommer översättaren snart in i jobbet och hittar tonen för historien. Kinsey är hård, men rättvis och jag gillar att Grafton också ger henne en ömsint sida. Deckarhistorien är aldrig nagelbitande - och det är ingenting jag förväntar mig heller - men det är spännande likväl och dessutom gillar jag att läsa om Kinseys vardagsgöromål och arbetsrutiner. Jag tycker också att persongalleriet och samspelet dem emellan är väl ihopsnickrat den här gången och sidohistorien med hyresvärden Henry och försnillerskan Delia sätter lite färg på vardagslivet. Alltså totalt sett hyfsad bok.

A-Lo, 1998
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: