The Book Pond
1083 recensioner
4420756 besök
Yttersta domen
pixel
P.D James
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Death in holy orders
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2002
ISBN: pixel 91-7643-958-5
Det här är min första Dagliesh-bok och min första P.D James för den delen. Brittiska välskrivna deckare brukar sällan göra mig besviken och 'Yttersta domen' är inget undantag.

Kriminalintendent (vad det nu har för rang inom polisväsendet) Adam Dagliesh är som sig bör i den här genren en belevad man med skarpt intellekt. Han kallas till en prästskola på Englands västkust för att närmare undersöka en elevs död. Dagliesh tillbringade själv några somrar på St. Anselm som ung och har många minnen med sig tillbaka. Han får dock ringa tid till nostalgitripper för under hans vistelse inträffar ytterligare tre dödsfall, varav ett är är uppenbart mord. Det gäller nu för Dagliesh att snabbt finna mördaren innan denne slår till igen. Han måste hitta sambandet mellan de döda.

'Yttersta domen' är som sagt en typisk brittisk deckare av den sorten jag älskar; gott om mord - men ingen jobbig skjutvapensorgie och biljakter - karaktärsutveckling och mörka hemligheter. Tyvärr tycker jag att intrigen blir aningen rörig mot slutet med alla nycklar och låsta dörrar som ska hållas reda på. Mördarens motiv slarvas också bort en smula och är inte helt uppenbart för mig. Perfekt semesterläsning dock.

A-Lo, 2006
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: