The Book Pond
1083 recensioner
4433942 besök
Remembers hus
pixel
Mary Higgins Clark
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Remember me
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 1995
ISBN: pixel 91-7119-652-8
Detta är ännu en av de böcker som jag tidigare läst men inte recenserat och nu uppdaterat mig på. Remembers Hus ligger på Cape Cod, och hyrs en sommar av barnboksförfattaren Menley, hennes man Adam och deras dotter Hannah. För Menley är det lika mycket för att komma bort från plågsamma minnen av tågolyckan som tog sonen Bobbys liv, som att forska inför en ny bok. Hon har gott om material, då huset har en intressant historia från 1700-talet.

Men ångestattackerna försvinner inte; hon börjar både höra och se i syne och snart börjar omgivningen tvivla på hennes mentala hälsa. Men är det hjärnspöken eller riktiga spöken som härjar?

Ja, jag får säga att Higgins Clark lyckats få till en ganska spännande historia som jag måste avsluta på två dagar och upplösningen blir faktiskt inte uppenbar förrän alldeles på slutet. Det är bra. Samtidigt värjer jag mig lite mot kiosklitteratursanslaget; männen är stiliga med skarpskurna hakor, kvinnorna vackra och skira och alla verkar besitta några slags supersensorer, där en tvekan i någons röst genast görs till något mystiskt och en föraning om ond, bråd död. Men köper man det har man hyfsad underhållning framför sig.

A-Lo, 2005
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: