The Book Pond
1083 recensioner
4428509 besök
Children of God go bowling
pixel
Shannon Olson
Framsidesbild
4
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Penguin
Utgiven: pixel 2005
ISBN: pixel 0-14-303456-1
För många år sedan fick jag rekommenderat Children of god go bowling och beställde den pronto, men sedan har den bara blivit stående i bokhyllan. Nu så här i efterhand undrar man varför då det var en riktigt positiv överraskning.

Shannon Olson skriver om sig själv eller möjligen en fiktiv person med samma namn. Hon är i 30-årsåldern, har ett hyfsat stimulerande arbete och goda vänner, men ingen kärlek i sitt liv. En stor del av boken utspelar sig under Shannons terapitimmar. Där försöker hon reda upp sitt komplicerade förhållande till den ständigt kritiserande modern och också varför hon inte lyckas träffa någon man att dela livet med. Shannons gode vän Adam är den sista manliga singeln hon vet och efter ett tag börjar hon fundera på om de inte är gjorda för varandra ändå, men precis då kommer olycksbådande nyheter som ställer allt på ända.

Man skulle av beskrivningen kunna tro att det här är ännu en chick lit, stöpt i samma 'finding-mr-right'-form som alla andra. Men det är den inte! Den handlar visserligen om en singeltjej med kärlekstrubbel och har en karaktäristisk vass dialog, men i grund och botten är det också mycket allvar om att komma till ro med sig själv och förstå varför de relationer man har - eller inte har - ser ut som de gör.

Lite förvånande så spelar religion också en relativt stor roll. Det är en konstig upplevelse för en sekulariserad svensk att läsa om hur människor faktiskt praktiserar och lägger vikt vid sin - och andras - tro.

Jag tyckte om Children of god go bowling. Den var oväntad. Oväntat rolig och oväntat sorglig. Och den tog slut oväntat snabbt.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: