The Book Pond
1083 recensioner
4420861 besök
Babyliv
pixel
Annika Lind Ortmark, Ulla Identstedt
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Bonniers
Utgiven: pixel 2004
ISBN: pixel 91-0-010301-2
Babyliv handlar om barnets första år, månad för månad. Alla kapitel är uppbyggda så att de inleds med typiska utvecklingssteg för åldern, vad som är normalt och hur man barnsäkrar hemmet. Sedan följer fördjupande text om ämnen som är aktuella för tidsperioden, t.ex. amning, skrikskola, vaccinationer, jämställdhet. Boken avslutas med information om barnavårdscentralen, försäkringar och förskola.

Det här var den första föräldraboken jag köpte och jag har haft stor nytta av den. Den innehåller mycket matnyttig fakta och tips om de flesta frågor man har och jag har ofta gått tillbaka och läst om delar i den. Den är också trevlig att titta i då den är upplagd på ett så bra sätt och innehåller mycket färgfoton och illustrationer. Varvat med faktadelarna finns personliga historier om amning, sömn etc. Tycker man att man haft det jobbigt själv är de någon slags tröst eftersom de bara har plockat exempel från människor med kolikbarn som sover typ 3 timmar per natt..

Det jag framförallt saknade är tankar kring rutiner för mat och sömn. Det känns som om Babylivs författare går på linjen attt låta bebisen styra i stor utsträckning när och hur mycket och även sova i föräldrarnas säng. Självklart ska man tillgodose barnets behov, men jag ville samtidigt tidigt försöka få in struktur även i bebislivet så det fick jag söka på annat håll.

Är man förstagångsförälder och inte har så mycket koll tycker jag dock det här är en jättebra startbok!

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: