The Book Pond
1083 recensioner
4500902 besök
The abortionist's daughter
pixel
Elisabeth Hyde
Framsidesbild
3
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Abortläkarens dotter
Bokförlag: pixel Pan
Utgiven: pixel 2006
ISBN: pixel 0-330-44300-3
Diana Duprey är hustru, mamma - och abortläkare. När hon hittas mördad i poolen riktas misstankarna först och främst mot hennes man, åklagaren Frank, då de tidigare på dagen har grälat häftigt. Poliskollegorna Ernie och Chuck börjar utreda fallet och stöter på en pastor som träffat Diana i ett hemligt möte samma dag, aggressiva abortmotståndare, en dotter som förföljs av sin före detta pojkvän samt en makes redogörelse som saknar flera timmar. Spåren går nu i flera riktningar och helt plötsligt kompliceras utredningen ytterligare när Chuck går över gränsen för sina polisiära befogenheter.

The abortionist's daughter berättas av flera olika personer. Dottern själv - Megan, polisen Chuck, Frank och Diana. Megan är den som binder dem samman och har huvudrollen snarare än mordet. Det handlar om en ung kvinnas frigörelse från sina föräldrar, om den första kärleken och uppbrottet, om att testa gränser, om blåögdhet och dess konsekvenser. Det känns som ett osminkat och trovärdigt porträtt av en amerikansk tonåring idag.

Det tar naturligtvis fokus från själva mordgåtan, men det gör inte så mycket. Jag gillar den här boken ändå. Den sticker kanske inte ut i mängden, men är läsvärd och den luftiga layouten förstärker intrycket av sval enkelhet (som påminner mig en del om Mark Mills Amangansett).

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: