The Book Pond
1083 recensioner
4433925 besök
The woods
pixel
Harlan Coben
Framsidesbild
5
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Den enda lögnen
Bokförlag: pixel Orion
Utgiven: pixel 2007
ISBN: pixel 978-0-7528-8205-5
Under ett sommarläger på 80-talet försvinner fyra ungdomar i en skog, två av dem hittas döda och de andra återfinns aldrig. En man döms för morden mot sitt nekande.

20 år senare blir distriktåklagare Paul Copeland kallad till bårhuset där han identifierar en mördad mans kropp som en av de ungdomar som aldrig hittades. Det konstiga är att mannen är 20 år äldre och således måste ha överlevt händelserna i skogen, varvid 'Cope' också börjar fundera på om den andra personen, hans syster, också kan ha klarat sig. Men var har hon i så fall befunnit sig i alla år och varför har hon inte hört av sig? Copeland börjar göra efterforskningar och öppnar åter dörren till det förflutna, men ju närmare gåtans lösning han kommer desto smärtsammare blir sanningen.

The woods är inte en klassisk deckare, den är mycket bättre än så. Copeland är en vanlig man med företräden och brister. Han briljerar inom sitt yrkesområde och det är en ren fröjd att läsa hans rappa repliker i det åtal han driver parallellt med mordutredningen. Men han tillåts också vara osäker och sårbar, t.ex gentemot sin dotter och i kontakten med sin ungdomskärlek.

Boken är också otroligt spännande och står inte still och stampar en sekund, och precis när man tror att man förstår hur det ligger till kommer en ny vändning ända in till slutet. Det här var helt klart den bästa deckaren jag läst i år och jag kommer garanterat att vilja se mer av Coben i bokhyllan.

A-Lo, 2007
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: