The Book Pond
1083 recensioner
4547055 besök
Sånt är livet
pixel
Melissa Senate
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel The Solomon sisters wise up
Bokförlag: pixel Harlequin
Utgiven: pixel 2005
ISBN: pixel 91-640-3553-0
De tre systrarna Ally, Zoe och Sarah Solomon råkar alla samtidigt ut för livsavgörande händelser. Sarah är gravid efter ett två månader långt förhållande, pappan vet inte vad han vill. Ally har kommit på sin man med en annan kvinna efter ett långt äktenskap. Zoes kille har precis gjort slut med henne då han tycker att hon inte engagerar sig tillräckligt. Detta leder till att de bosätter sig hemma hos sin pappa och hans nya fästmö som är 25 år yngre och en gång var vän med Zoe. Systrarna är inte speciellt tajta vare sig med varandra eller pappan och definitivt inte med nya fästmön. Men allteftersom veckorna går börjar de inse att familjen är viktigast av allt.

Det står Harlequin på omslaget och det är svårt att inte såga boken redan där och då. Är det fördomsfullt eller inte? Hursomhelst, när jag börjar läsa så infinner sig ändå en positiv känsla. Efter Brave new world behövde jag något lättuggat och Sånt är livet levererar. Det är lite småroligt och ironiskt utan att kopiera precis allt annat i genrén. Och trots lite språkliga missar så är det ändå acceptabelt.

Efter ett tag tappar jag dock känslan. Man får inget grepp om karaktärerna som bara beskrivs flyktigt och därmed blir även handlingen oengagerande och spretig. Det blir i slutändan en so-so upplevelse och en tvåa i betyg.

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: