The Book Pond
1083 recensioner
4420773 besök
Berätta inte för någon
pixel
Harlan Coben
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Tell no one
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2001
ISBN: pixel 91-7001-124-9
David Becks hustru Elizabeth försvinner vid den sjö de alltid åker till för att fira sin årsdag. Hon hittas senare död och antas ha fallit offer för en seriemördare som kallas KillRoy.

Åtta år senare får David ett mail som knappast kan ha skrivits av någon annan än Elizabeth, men han förstår inte hur det skulle ha gått till. Är hon trots allt i livet? När David börjar jaga efter sanningen blir han själv den jagade. Någon är väldigt noga med att det förflutna ska förbli begravet.

Att läsa flera böcker av en författare kan ha sina risker om man inte vill bli besviken. The woods var min första mycket positiva bekantskap med Coben och jag hyllade den bland annat för sin oberäknelighet. Nu har jag förstått att detta snarast är något av Cobens trade mark. Berätta inte för någon fortsätter att skruvas till ända fram till sista sidan och det som kändes originellt med The Woods blir aningen tröttsamt nu.

Dock ska man inte ta ifrån Coben att han skrivit en spänningsroman som man sträckläser. Och åter har han lyckats skapa huvudpersoner som är sympatiska utan att vara moraliskt fläckfria, låt vara med lite krystade repliker emellanåt. Betyget blir till slut över medel och hade säkert blivit högre om jag hade läst den här boken först.

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: