The Book Pond
1083 recensioner
4420692 besök
Second chance
pixel
Jane Green
Framsidesbild
4
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel 39-årskrisen
Bokförlag: pixel Penguin
Utgiven: pixel 2007
ISBN: pixel 978-0-141-02173-7
Med Second Chance har Jane Green skapat ett klassiskt chick lit-upplägg. Fyra vänner i slutet av de 30 återförenas efter tjugo år efter att deras sammanhållande länk, Tom, dött i en olycka. De lever alla mycket olika liv, men har det gemensamt att de fastnat i en livssituation de inte är helt tillfredsställda med.

Holly harvar runt i ett olyckligt äktenskap fastän hon försöker intala sig att allt är bra. Paul är lyckligt gift men han och hans fru har svårt att få barn, vilket äter upp allt deras kapital och tålamod. Saffron är skådis och har inte fått det stora breaket än och har en affär med en mycket känd och mycket gift skådespelarkollega och Olivia är singel efter att hennes sambo helt oväntat stack och hon väntar fortfarande på att det ska börja kännas lite bättre.

När de på nytt möter varandra är det som att nya energi föds och hjulen börjar snurra i de mest oväntade riktningar. Det ruckar deras invanda mönster och får dem att ifrågasätta sina livsval.

Jag behöver chick lit ibland, men jag behöver framförallt bra chick lit, och Second Chance uppfyller mina kriterier. Det är härligt och roligt och även om boken sätter mig i större emotionell gungning än väntat, så vet man att slutet kommer att bjuda någon slags tröst, hopp och lösning. Människor har tagit kloka beslut, gått vidare med sina liv eller förlikat sig med sitt öde. Och det känns otroligt skönt att låtsas att det är så livet kan vara ibland.

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: