The Book Pond
1083 recensioner
4430779 besök
I som i Illdåd
pixel
Sue Grafton
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel I is for innocent
Svensk titel: pixel I som i illdåd
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 1998
ISBN: pixel 91-7119-726-5
Privatdeckaren Kinsey Millhone har fått ett nytt kontor hos en advokatfirma och får en dag ett uppdrag att undersöka ett flera år gammalt fall. Det gäller mordet på Isabelle Barney där maken David frikändes från misstankar, men exmannen Kenneth Voigt tror inte på hans oskuld och vill pröva fallet på nytt. Den P.I som först anlitades har hastigt avlidit och nu får Kinsey ta vid. Undersökningen går trögt och det enda Kinsey lyckas gräva fram styrker knappast hennes klients misstankar. Så förstår hon plötsligt att hennes forne kollega inte alls dog av en olyckshändelse och saken tar en helt annan - och otäckare - vändning.

Jag vet inte varför jag fortsätter att läsa Alfabetsdeckarna. Eller i det här fallet så är det en omläsning och jag recenserade inte senast, vilket ligger och gnager som en bäver i en damm tills jag gör nåt åt det. Ergo omläsning. Men rent generellt så är de här deckarna bagatellartade, inte särskilt omvälvande eller spännande och med schablonartade karaktärer. Så återigen, varför? Jag har i tidigare recensioner varit inne på igenkännings- och inte minst trygghetsfaktorn; man vet vad man får även om det är näringsfattigt.

Och sen är de faktiskt trivsamma på ett sätt. Faktum är att jag sätter värde på att läsa om Kinseys vardagsrutiner: hennes joggingturer, storstädningarna, hur hon betalar räkningar, skriver rapporter, gnabbas med hyresvärden. I som i illdåd (den översatta titeln blir för övrigt aldrig spot on med innehållet) sticker kanske ut lite från de andra böckerna i serien på grund av en intrikat twist som inte hör till vanligheterna. Men i övrigt är allt sig likt och jag får precis vad jag vill ha.

---------------

Tidigare läst 1999-01-12, ej recenserad vid tilfället.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: