The Book Pond
1083 recensioner
4420794 besök
Sacred
pixel
Dennis Lehane
Framsidesbild
5
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ingenting är heligt
Bokförlag: pixel Bantam Books
Utgiven: pixel 1998
ISBN: pixel 978-0-553-81826-0
Det Bostonfödda P.I-paret Kenzie/Gennaro blir anlitade av en biljonär för att hitta hans försvunna dotter. Ett tidigare försök har gjorts av en erkänt skicklig privatdeckare, men han har också blivit mystiskt uppslukad i tomma intet.

Spåren börjar vi ett kriscenter, som visar sig vara en förtäckt rekrytering för en penninghungrande kyrka. Att ingenting är vad det utger sig för att vara blir symptomatiskt för allt som kommer i Kenzie/Gennaros väg och de inser att de inte kan lita på någon och däri ligger också själva nyckeln till fallets lösning.

Dennis Lehane är en favorit, det har jag sagt förut, och Sacred gör mig på intet sätt besviken. Han är en cynismens och sarkasmens mästare och levererar oneliners som får mig att skratta högt. Samtidigt behåller han balansen så att det inte blir slapstick för hela slanten. Det är Bostons bakgator snarare än glittriga fasader som beskrivs och skurkarna är ondare än ondast. Kenzie/Gennaro känns också trovärdiga, samspelta och jordnära. Sammantaget är det smart, roligt och spännande i en av de bästa deckarcocktails jag läst på senare år.

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: