The Book Pond
1083 recensioner
4433911 besök
G som i grav
pixel
Sue Grafton
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel G is for gumshoe
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 1996
ISBN: pixel 91-7119-084-8
Ingen sommar utan en alfabetsdeckare. Nja, det är inte riktigt sant, men det har blivit några vid det här laget. Jag har nått fram till G som i Grav, som börjar med att privatdeckaren Kinsey Millhone letar reda på en försvunnen dam och samtidigt utsätts för mordhot.

När den anlitade mördaren försöker göra verklighet av sina avsikter anlitar Kinsey en livvakt som snart blir mer än så. Den återfunna damen försvinner igen, och nu börjar Kinsey ana oråd. Men hur ska det gå att arbeta på fältet samtidigt som man har ett pris på sitt huvud.

Kinsey Millhone är sig lik, men satt ur spel större delen av boken då ett misslyckat mordförsök lett till värk och sveda. G som i grav är snäppet bättre än de andra jag läst; lite tightare story, bättre översatt än de andra relativt sett. Men misstag som 'hon svimmade i havet' är ändå pinsamma. Man läser inte alfabetsböckerna för att de är revolutionerande och ger insikter, man läser dem för att de är avkopplande och ger trivsam igenkänning och då duger den gott.

A-Lo, 2009
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: