The Book Pond
1083 recensioner
4547205 besök
Lyckliga familjen
pixel
Judith O´Reilly
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Wife in the north
Bokförlag: pixel Forum
Utgiven: pixel 2008
ISBN: pixel 978-91-37-13186-3
När boken börjar är Judith O'Reilly journalist, inbiten Londonbo och tvåbarnsmamma med ett tredje på väg.
Av kärlek till sin man alternativt pga att hon var omtöcknad av graviditetshormoner, så går hon med på att att flytta till Northumberland. När hon är där har hon svårt att förstå varför. Northumberland är verkligen landet, hon har får som närmaste grannar, hennes vänner har skickat med henne kaffe som avskedsgåva då de är rädda att det inte finns att få tag på.

Judith börjar blogga för att ha en ventil när Londonlängtan blir för stark och sinnessjukdom börjar kännas påfallande nära till hands. Boken bygger på bloggen www.wifeinthenorth.com och handlar primärt om parets första år när huset renoveras, hennes man far som en skottspole mellan hemmet och arbetet i London, Judith föder en bebis, äldsta pojken blir mobbad i skolan och hon kämpar för att passa in i ett samhälle bestående av gudfruktiga människor och fårfarmare.

O'Reilly har verkligen både journalistisk och komisk talang; på några få rader uttrycker hon sitt budskap och gör det dessutom slagfärdigt och mycket roligt. Men det betyder inte att allt är yta; motgångar och sorgligheter viker hon inte undan för.

Tonen i hennes berättelse är krasst öppenhjärtig och ibland kan jag undra vad hennes man tyckte om hennes minst sagt skeptiska uttalanden om sin nya boendesituation. Samtidigt är det uppenbart att hon älskar sin familj och så småningom lär hon sig också att uppskatta delar av livet på landet. I slutändan tog O´Reillys det gemensamma beslutet att stanna kvar i Northumberland och såvitt jag vet bor de kvar där än.

A-Lo, 2009
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: