The Book Pond
1083 recensioner
4428591 besök
Where the heart is
pixel
Billie Letts
Framsidesbild
4
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Där mitt hjärta finns
Bokförlag: pixel Warner books
Utgiven: pixel 1996
ISBN: pixel 0-446-60365-1
Kort sammanfattat så handlar Where the heart is om den sjuttonåriga, sju månader gravida Novalee som blir övergiven av sin pojkvän på Wal-marts parkering i hålan Sequoyah. Hon har inga pengar och har ingen aning om vart hon ska ta vägen, så hon gömmer sig på varuhuset och fortsätter sen att göra så varje natt. På dagarna lär hon känna staden och lokalbefolkningen: fotografen Moses, Forney som bor i biblioteket, den godhjärtade sister Husband. När värkarna börjar en natt så går det inte längre att dölja Novalees och hennes nyfödda dotters hemvist på Wal-mart. Det är början till en nystart för sjuttonåringen där hon skapar sig ett nytt hem och lär känna både oändlig godhet och ondska hos människor.

Where the heart is har en etikett på omslaget att den rekommenderades i Oprahs bokklubb och det innebär förstås att det är snyftvarning på den. Man skulle lite tillspetsat kunna säga att det är ett ganska så cheezy hopkok av white trash melodrama, komplett med trailers och allt. Men trots detta så sugs jag in i Novalees liv, gråter och förfasas om vartannat. Billie Letts värld är inte så sockersöt som man skulle kunna tro. Men det är en värld där det på något sätt ordnar sig till det bästa. Det går fort att läsa, den bjuder på många olika sinnesstämningar, och den var perfekt under mina insomnianätter.

A-Lo, 2010

3 kommentarer
Cecilia (http://flickanobockerna.wordpress.com) 2012-12-01 18:24
Vilken udda handling! Och trailers? Den hamnar direkt på bibliotekstema-listan. Tackar för tipset!
cecilia (http://flickanobockerna.wordpress.com) 2012-12-01 20:07
Och NU fattade jag vilken sorts trailers som avsågs :)
a-lo (http://www.thebookpond.se) 2012-12-07 23:02
Eller husvagnar som det också heter ;) Minns inte exakt hur mycket som är förlagt till biblioteket, men lite är det av den varan iaf. Och ganska hyfsad bok, så kanske inte helt förgäves även om du inte kan använda den i uppsatsen.
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: