The Book Pond
1083 recensioner
4430747 besök
Kall som graven
pixel
Peter Robinson
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Cold is the grave
Bokförlag: pixel Minotaur
Utgiven: pixel 2008
ISBN: pixel 978-91-85283-23-1
Ingen sommar utan Alan Banks. Kall som graven utspelar sig en tid efter En ovanligt torr sommar. Kommissarie Alan Banks ligger fortfarande i onåd hos högste chefen Jeremy Riddle, förhållandet med kollegan Annie är avslutat och frun Sandra vill skilja sig. Banks har haft bättre dagar.

Men så händer det märkliga. Riddle kontaktar Banks och vill att han letar rätt på Riddles tonårsdotter som rymt hemifrån. Banks finner Emily i London där hon inlett ett förhållande med en otäck kriminell typ, men olika omständigheter gör att hon går med på att följa med tillbaka till föräldrarna.

Så inträffar flera mord i Yorkshire-trakten som till en början ser fristående ut, men spåren ser besvärande nog ut att leda tillbaka till familjen Riddle och Banks står inför ett knivigt dilemma.

Banks är lite trött i den här boken, och dricker en hel del. Överlag så reagerar jag på att alla dricker rätt mycket - och röker, vilket 2008 kanske känns lite omodernt för en svensk. Men han är inte fullt lika desillusionerad som många andra poliskommissarier i genrén utan har en hel del glädjeämnen och distans också vilket känns befriande.

Robinson har en hög lägstanivå tycker jag, för Kall som graven tillhör inte den bästa Alan Banks jag läst, men den är tillräckligt engagerande för att man ska vilja läsa vidare. Det känns helt enkelt som ett bra val av förströelse i semestertider.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: