The Book Pond
1083 recensioner
4428562 besök
Släpp inte taget
pixel
Harlan Coben
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Hold tight
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2010
ISBN: pixel 978-91-7001-749-0
Tia och Mikes tonårsson Adam verkar gå igenom en fas av något slag då han blivit alltmer introvert och osocial. Till sist blir de så oroliga att de installerar en spionprogramvara på hans dator och det dröjer inte länge förrän de upptäcker att han döljer någonting, men det är oklart vad. Sedan försvinner han plötsligt, men polisen tar det till en början inte så allvarligt och är i alla händelser upptagna med att fånga in vad som verkar vara en seriemördare i trakten. Mike ger sig ut i ensam jakt på sin son och blir snart inblandad in en härva där han står anklagad för grova brott - och han har fortfarande inte hittat Adam.

Coben kan verkligen konsten att fånga sin läsare. Från första sidan är man fast och sen rullar det på i ett rasande tempo som säkert gör Dan Brown grön av avund. Det mesta berättas ur pappa Mikes synvinkel och det är också den karaktären som blir mest utvecklad där hans jakt på son och sin heder blandas med sorg över den förlorade relationen. Den andra parallella historien om mördaren känns från början helt fristående och man förstår inte hur det hänger ihop, men det gör det förstås på ett sätt som inte ska avslöjas här. Sin vana trogen levererar också Coben en twist det allra sista han gör som ändrar perspektiv på hela boken. Han är bra på det, Coben.

Eftersom jag läst ett par böcker tidigare så känner jag igen hans upplägg nu och överraskningseffekten, som nästan gjorde mig andlös första gången, uteblir litegrann. Men det går inte att förneka att det är en fängslande och driven historia som framförallt förde mig ur min lässvacka! Stark trea.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: