The Book Pond
1083 recensioner
4428686 besök
Human croquet
pixel
Kate Atkinson
Framsidesbild
3
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Mänsklig krocket
Bokförlag: pixel Doubleday
Utgiven: pixel 1997
ISBN: pixel 0-385-40596-0
Jag är väldigt stolt över mitt exemplar av Human Croquet, signerat av författarinnan på Harrods i London, och jag började läsa den redan i gröngräset i Regent's Park. Huvudpersonen heter Isobel Fairfax. När hon och hennes bror var små försvann deras föräldrar och de uppfostrades av sin farmor och fastern Vinny. Men fadern återvänder, tillsammans med en ny fru - Debbie - och de slår sig ner på familjegodset Arden, omgärdat av legender, t.ex. den om hur frun till förfadern Fairfax försvann och efterlämnade en förbannelse över familjen som fortfarande verkar ruva i hörnen.

Det är en ganska komplex roman på så vis att handlingen glider fram och tillbaka mellan förfluten och modern tid, där vissa episoder känns väldigt drömlika och man är inte alltid säker på vad som är dåtid, nutid, sanning eller dröm.

Men det är också roligt att läsa böcker som inte är uppbyggda efter gängse regler och trots att det är lite surrealistiskt trivs jag med att läsa den, speciellt avsnitten där Isobel gör efterforskningar om moderns ödé. Slutligen är språket, liksom i Muséets Dolda Vrår, fenomenalt, men allt som allt får jag noga säga att Human Croquet är en svagare insats än Muséet.

A-Lo, 1997
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: