The Book Pond
1083 recensioner
4421240 besök
I den innersta kretsen
pixel
Viveca Sten
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2009
ISBN: pixel 978-91-7001-742-1
Med Den innersta kretsen fortsätter Viveca Sten sin Sandhamnsserie. Även den här gången är det sommar och starten har precis gått för den prestigefyllda seglartävlingen Gotland Runt när ägaren på en av de favorittippade båtarna blir skjuten och dör.

Thomas Andreasson blir inkopplad på fallet där misstankarna går i flera olika riktningar. Offrets många otrohetsaffärer har skapat arga äkta män och i arbetet som advokat kan han också ha trampat någon på tårna. Dessutom upptäcker Thomas barndomsvän Nora vissa oegentligheter i verksamheten. För många ledtrådar tar också tid att följa upp och Thomas är rädd att tiden inte är på deras sida.

Detta är alltså den berömda svåra uppföljaren och eftersom jag nu läst del tre i serien så vet jag att detta är inte Stens bästa ägg i korgen. Intrigen känns lite tunn och seg, jag förstår precis vem mördaren är efter halva boken - om än inte motivet - och det är aldrig ett plus.

Men Sten skriver ändå med ett visst driv, kapitlen är korta och lättforcerade och efter en lite maklig inledning så sträckläser jag till slutet. Jag har också fastnat för hennes karaktärer och är lite spänd på vad som ska hända med Thomas trevande kärleksliv och Noras ansträngda äktenskap. Så för mig är det tillräckligt funkis som tidsfördriv.

Jag har upptäckt att ett av Stens kännetecken är att hon gärna lämnar frågor hängande i luften av typen 'Han måste verkligen prata med Carina om att förhållandet inte fungerade längre'. Men det samtalet får man aldrig läsa om förrän i nästa bok, då det kommer en tillbakablick. Smart sätt att öka intresset för uppföljarna såklart. Jag var i alla fall tvungen att gå direkt på I grunden utan skuld.

A-Lo, 2011
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: